真係要難食我先會諗起化身港女寫食評。晚飯時間見呢間新野無乜人,入去叫左個鐵板西冷扒,想要七成熟,但阿姐話無得揀,入面整好嘅,算,心諗,信個廚吧。然後嚟到,塊扒係平時外賣飯盒塊扒咁款,煮熟左疊上薯菜面咁。唔知係食材問題定煮過熟,最大敗筆係成塊都係筋,專登切到好細塊好細塊咁食都避唔開啲筋,對唔住,真係𡁻唔到吞唔落。有圖。搞得塊扒嚟,其他野凍晒。黑椒汁唔辣,無黑椒味,想汁撈飯都唔得。薯條係幼身麥記嗰種。本來好肚餓,最後都係餓住走。我覺得自己好浪費但係真係食唔落,對不起。。。建議參考花園餐廳個啲牛扒餐,價錢可再調整,因為而家連大家樂牛扒餐都好食過呢間。其實嚟得茶記食野真係唔會講究你裝修同態度,只要好食,其他普普通通你都會客似雲來。至於好唔好食,就係睇你入左咩貨同請左個咩廚。唔會有下次了,行返落牛頭角或者利基嗰邊,大把茶記好食好多。睇人流揀食肆真係無錯!補返啲其他感想:有啲伙記係新手,態度好好,唔熟唔識答我問題都好謙虛,但係佢唔熟手我又比唔到服務呢項高分。餐飽係甜餐飽,有叮熱,可因應個人喜好讚或彈。湯,金寶罐頭湯咁,又係請大家因應個人喜好讚或彈。未試過餐湯無得揀,得一款白湯。熱檸茶幾好飲,夜晚啲
真係要難食我先會諗起化身港女寫食評。

搞得塊扒嚟,其他野凍晒。

黑椒汁唔辣,無黑椒味,想汁撈飯都唔得。

薯條係幼身麥記嗰種。

唔會有下次了,行返落牛頭角或者利基嗰邊,大把茶記好食好多。

睇人流揀食肆真係無錯!

補返啲其他感想:

餐飽係甜餐飽,有叮熱,可因應個人喜好讚或彈。

熱檸茶幾好飲,夜晚啲茶膽都唔算好苦澀,但係,又絕對未至於好飲到為左杯熱檸茶入嚟幫襯。
裝修特別,但個人唔太鐘意懷舊野,感覺老土,呢項評分得三分純粹個人主觀同喜好。

入去前已預左一頸血,最後建議,食肆主力都係放返喺食物質素度先有得發圍。