相信呢間堅果奶蓋茶好多人都係IG見過 👀人氣沖天🔝 宜家差唔多區區都有分店⛱一直都好想走去試 但見$4x杯又覺得略貴💰所以一路都靜待一個可以同人share既時刻👯‍♂️終於有個weekend 屋企人話想試吓💡 我就慫恿佢地嗌杯嚟開心Share 🥰 結果…一言難盡☹️⚠️戴定頭盔先:食評只屬狸貓同身邊朋友家人真實回饋💬 你覺得好食可能就係唔啱我口味 😬但今次呢間可能係我最失望既一間人氣店🥲.🔹 伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47 | 🌟: 1.0/5上面個層係好厚既堅果奶蓋 🌰 味道同芝士奶蓋差唔多🌝 但就無咁鹹 同埋更加厚實 好似食緊硬身嘅cream 🍼 入口唔但止唔凍仲要好漏 😮‍💨 食咗兩羹已經飽咗🥴 下面個層係伯爵茶 🍵 普普通通無咩特別🤷🏻‍♀️ 諗住撈埋啲奶蓋一齊飲會有返D驚喜✨ 結果佢變咗一杯好普通既奶茶🧋無論係茶味定堅果味都好淡😀 重點係佢個奶蓋實在太厚 完全無辦法撈勻 🤦🏻‍♀️ 所以有一粒一粒奶蓋浮起… 唔知講咩好😂 有無人可以同我講吓係咪我飲法錯誤定咩 😅杯嘢卑我飲到有啲九唔搭八wor 🌝.整體而言,狸貓就唔係好get 點解呢間嘢咁hit🔥 自己一定唔會revisit🥲 貴都唔係個

相信呢間堅果奶蓋茶好多人都係IG見過 👀
人氣沖天🔝 宜家差唔多區區都有分店⛱
一直都好想走去試 但見$4x杯又覺得略貴💰
所以一路都靜待一個可以同人share既時刻👯‍♂️

🔹 伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47 | 🌟: 1.0/5

伯爵朱古力堅果奶蓋茶

整體而言,狸貓就唔係好get 點解呢間嘢咁hit🔥 自己一定唔會revisit🥲 貴都唔係個重點 問題係完全唔好飲 🤣 如果係對奶製品敏感🥛我都幾支持去試下佢既奶蓋🌰始終佢係全港唯一一間咁照顧lactose intolerance既客人👍🏻 咁有心思呢點係抵讚既 ❤️

另外,唔知係咪分店既問題⛺️ 鰂魚涌呢間 我以前經過見到個staff 無戴口罩😷 所以自己無特別光襯🤦🏻‍♀️ 今次屋企人去買都轉述話個staff 好cool勁快整完杯野飲就塞卑佢… 外賣攞走想問要個袋都無🥡 夏日炎炎手攞杯飲品行咗15分鐘先有雪櫃凍返杯飲品❄️ 見其他foodie都有個好cute既鏟仔…個staff都完全無提及過… 🤡 雖然香港地唔奢求日本級既服務…但咁樣真係有少少失望囉👎🏻
外賣自取