2021-07-03
今次介紹嘅呢間餐廳真係幾經波折先食到😇第一次去撞正佢休息幾個禮拜,大家去之前記得上ig/fb睇睇😮💨第二次去雖然好長龍,但都無阻小編一定要食到嘅決心😤(排咗成半個鐘🥺),由於好猛太陽,餐廳都好貼心咁派遮俾我哋,咁就等得冇咁辛苦🤗🐷那個滷排骨便當 ($66)嚟到就梗係叫佢最多人嗌嗰款啦🐽塊豬扒大過小編塊面,食完真係超飽🤣佢個炸粉做得幾薄身,索埋甜甜地嘅滷汁,諗返起都想食🤤但如果豬扒可以再juicy啲就更perfect🥸而配菜都唔可以忽視,總共有五款,分別係蒜香高麗菜、紅腐乳粉絲、三杯野菌、溏心蛋同涼菜(每日未必一樣㗎😛)全部都好好食,當中最驚艶嘅就係野菌,雞髀菇粒加埋充滿九層塔味嘅三杯汁真係好正🤪🦐臺南蝦捲便當($58)基本上一樣,只係轉咗炸蝦捲🍤如果細食啲嘅朋友仔揀呢個都唔錯(雖然仲係好大份🤫)蝦條食落熱辣辣,面頭帶少少脆,入面幾彈牙,加埋海苔粉就更加帶出到佢嘅鮮味🌊🍵古早味紅茶 / 花壇茉莉綠茶由於排太耐隊實在太熱,所以我哋都冇揀湯🥵兩款茶味都好濃,而茉莉綠茶係預設咗無糖,鍾意飲甜嘢嘅朋友仔就要注意喇😌🌟8.5/10
🐷那個滷排骨便當 ($66)
🦐臺南蝦捲便當($58)
🍵古早味紅茶 / 花壇茉莉綠茶
🌟8.5/10