2019-08-21 47 瀏覽
因工作關係黎到石門,朝早又因為遲起身無食早餐,中午餓餓地黎到石門站一出就見到嘅呢個京端廣場搵嘢食。一出地鐵站其實好多地舖,但見人好多我就去咗二期上面搵下啲樓上舖。上到一樓就有間大家樂,但好多人,上多層去到其二樓中一個角落就見到呢間印象中早幾個月黎仲係間日本嘢,而家轉咗呢間似係食中式港式嘢。本身見到話食雞煲個啲都諗住走,臨轉身見到佢有lunch set,有九折,見仲有位就入咗去呢個價錢有湯有飯有餸重有菜,啱哂今日肚餓嘅我!仲要九折,好抵選擇就唔算多嘅,我點咗蔥爆雞加杯凍檸茶。由於太餓,我就問佢有無小食,佢拎咗張menu嚟,我最尾加咗份蔥花伴豆腐啲菜幾好,唔會淡而無味。唔似味精湯,飲得出煲好耐,料唔多,一舊有啲肉嘅骨雞-就咁睇啲色一般,但食落蔥味雞味都好夠,唔錯!(仲好記得影相個陣已經好想食)好似係用百福豆腐本身淡,加埋佢啲汁啱啱好,凍食唔錯。最估唔到係個份量好大,2個人share都絕對無問題我最尾係食唔哂個豆腐㗎⋯⋯整體黎講除咗上菜速度唔算快,都無咩可挑剔。咁話說我等等下,個頭周圍望,跟住有個待應見到就行埋黎問仲差啲咩呀,幫你睇睇咁。我去個陣差唔多一點,差唔多坐爆哂,3、4個待應勁忙咁走

啲菜幾好,唔會淡而無味。

唔似味精湯,飲得出煲好耐,料唔多,一舊有啲肉嘅骨

雞-就咁睇啲色一般,但食落蔥味雞味都好夠,唔錯!
(仲好記得影相個陣已經好想食

好似係用百福

我最尾係食唔哂個豆腐㗎⋯⋯

整體黎講除咗上菜速度唔算快,都無咩可挑剔。咁話說我等等下,個頭周圍望,跟住有個待應見到就行埋黎問仲差啲咩呀,幫你睇睇咁。我去個陣差唔多一點,差唔多坐爆哂,3、4個待應勁忙咁走黎走去,估唔到佢見我小小反應都走埋黎問我,今時今日係餐廳無畀人無視已經好難得,更加唔使講咁忙都主動黎問下!

嘢食服務都好好,下次黎石門再試埋呢間其他餐