2017-05-18
是日晚上約了老朋友食生日飯,每年互相請對方食生日飯,其實只是見過面,知道對方是否活得好而已,所以大家話題不多~~~等位等咗成個鐘,真有點後悔沒有用會員的電話apps拎籌去等位,兩個人食,跟牛角一樣都係坐有間格的位~~~我們叫了$156任食豬、牛、雞的餐~~~店內的牆壁設計好卡通化,感覺光猛~~~我個人拎咗唔係好多野食,始終我晚上的食量好有限~~~火煱放題對我來講間中食是不錯,如果成日食我怕會越來越肥>.<今次用豬骨濃湯湯底~~~我個人比較喜歡呢款大枱的設計,三五成群可以好開心咁食又唔怕噪到其他人,更多唔擔心聽唔清楚朋友的說話~~~每次食到差不多就食甜品,在離開最重要拎雪糕邊行邊食我本身有會員電子卷,滿$200有海鮮盛送~~~原來想追加肉食只要在電子屏CLICK就得,服務員好快就送上~~~今次我生日,老朋友找數,由於我是會員,變相免咗加一,生日月更有雙倍積分=]
我們叫了$156任食豬、牛、雞的餐~~~
店內的牆壁設計好卡通化,感覺光猛~~~
我個人拎咗唔係好多野食,始終我晚上的食量好有限~~~
今次用豬骨濃湯湯底~~~
每次食到差不多就食甜品,在離開最重要拎雪糕邊行邊食
我本身有會員電子卷,滿$200有海鮮盛送~~~
題外話/補充資料:
其實牛涮鍋最適合大食的人士幫襯,我一向晚餐食量不太大,如果午餐時間幫襯會比較抵食~~~
轉咗新位置第一次幫襯,環境舒服好多,但我不太想帶昕昕去幫襯,她95 cm高,要俾小童費,但她食量不多,帶她去跟倒錢沒分別>.<