又到一年一度同朋友慶祝生日嘅時間,因為係小資一族,但又想食好嘢,所以就揀咗呢間係觀塘性價比好高既西餐廳,食個fine dining🥰🥰🥰我係網上睇到佢嘅餐牌,覺得佢嘅價錢同食物質素幾岩我心水,例如佢最平520蚊有3個前菜,一個意粉,一個主菜魚子醬三文魚我咁大個女都係第一次食魚子醬,所以唔識比較邊間好食啲,不過起碼佢嘅魚子醬唔會太咸,唔會有腥味,配三文魚就食到個種鮮味🥰🥰醬油法國生蠔上面一粒粒嘅珍珠好吸睛😍😍其實係啫喱嚟,仲食得架! 生蠔我都覺得鮮甜油甘魚刺身牛油果忌廉醬墨西哥辣椒雪芭依個我同朋友都大讚😀因為配搭新奇,材料新鮮,辣椒雪芭第一次食,但竟然唔辣同時又香魷魚煙豬腩手造貓耳粉佢哋話個貓耳粉係日日新鮮手造,我信既,之前食過另一間手造意粉既餐廳,佢既質感同依間一樣都係好有彈牙,所以好好食燒法國雞卷釀鵝肝羊肚菌燒汁平時食鵝肝,通常都係煎,但依間用雞卷釀鵝肝,有雙重口感😇😇雞吸收左鵝肝油味,仲會超香慶祝生日叫左個甜品,好打卡好靚😍😍😍係brownie!! 不過佢成日會轉甜品,所以大家要打卡就快🤣🤣🤣

魚子醬三文魚

醬油法國生蠔