2021-11-13 93 瀏覽
灣仔好有好多嘢食,我就特別鍾意食車仔麵,嚟到灣仔食車仔麵,喺春園街近囍帖街附近,十兄弟車仔麵嘅店舖呢裝修都簡潔,同埋充滿懷舊風。座位之間有膠板隔住,食客食得放心,燈光明亮。店員有禮貌,細心同食客解釋點用手機掃QR Code 落單,用手機落單其實都幾方便嘅,唔使好似以前咁寫紙仔,又夠曬環保。我就坐低咗,就好認真咁樣喺手機度落單,落單果時即時顯示價錢,叫左以下餸有米線,清甜無渣嘅蘿蔔👍(招牌),店員推鮑魚仔,做特價8元隻,我叫咗2隻,通菜,冬菇,仲有滷水汁(標準),要埋葱花,飲品叫咗黑豆漿加13元。食落去個湯底好清甜食後唔口渴,唔會太咸,本人最中意它嘅清甜無渣嘅蘿蔔,難怪係招牌喇,食落好清甜,因為全部都係自己想食餸,這個就係車仔麵的重點,鮑魚仔算好味彈牙,冬菇好香同埋通菜好嫩。十兄弟車仔麵真係唔錯,真係要介紹俾朋友同同事嚟食。

黑豆漿

自選車仔麵加豆漿

十兄弟車仔麵真係唔錯,真係要介紹俾朋友同同事嚟食。
2021-11-12
黑豆漿