走在SOHO街上,發現一間咖啡店售賣着好靚好特別的花形雪糕,簡直像藝術品一樣,我和朋友立刻情不自禁想入去打卡,而且近來雖然係冬天,但天氣也頗為炎熱,於是冬天食雪糕是理所當然。入到去發現,除咗咖啡和雪糕,店也售賣Egg Benedict, sandwiches, Spaghetti等的main dishes, 我們乘機也醫下肚先。我們點了一個everything egg benny, 睇個賣相真係覺得好吸引,我係好鍾意食egg Benedict, 呢個everything egg Benny 唔單止好食, 材料仲勁豐富,仲要有牛油果花,打卡一流,真係一次個滿足三個願望。egg benedict加上hollandaise醬汁味 道真的一流,旦勁滑溜,下面的麵包用上脆爆的sourdough bread, 好夾。Parma ham同牛油果都好正,牛油果雕晒花咁,份量極多,下面仲有spinach, 好新鮮,而且煮得好好食,味道濃郁。Creamy chicken pasta真的好creamy, 用上了扁意粉,雞肉唔知係咪烤過,食落好香口同時都好有味。份量也不少,味道很好。Charcoal latt

Charcoal latte賣相好特別,飲完記得抹咀仔!飲落無charcoal味,但咖啡味好重好香濃,靚仔咖啡師的手勢不錯呢!

最後係我地最期待的花花雪糕!即叫即整,望住師傅整都係一種享受,佢真係一片片花瓣咁砌上去,好有心機,真心佩服!客人可以選一種二種或三種口味,我們選了三種:朱古力、雲呢拿、士多啤梨。店內還有其他選擇,如芒果、開心果、lavender 、butterfly pea flower. 花花雪糕咁靚,雪糕本身好好味,味好濃,雲呢拿味重清楚見到好多雲呢拿籽,真材實料。