2022-08-24 121 瀏覽
每星期都會抽一日同爸爸去拍拖食餐飯😝今次爸爸又比mama揀餐廳🤭我就梗係揀最愛嘅酸菜魚啦🐟呢間位於土瓜灣新開嘅#十二味 裝修帶有中國風寬敞舒適冷氣又夠涼拍拖冇帶埋天天BB梗係叫小龍蝦🦞食下😋可以慢慢吮蝦膏嚟剝蝦肉嘆返杯啤酒🍻諗起都仲回味緊🤣兩個人叫左盤細嘅小龍蝦個頭都非常大隻而且份量都不少底下仲有青瓜條墊底🥒嚟到#十二味 點會唔叫佢個招牌人見人愛酸菜魚🍲好辣嘅媽媽梗係要🌶中麻中辣先過癮次次一嚟到都會先飲一兩碗湯鮮甜無比酸酸辣辣開胃至上🤤魚片🐟又超級大塊厚身所以就算尾聲都唔會有嚡口應該,鍋底🍲已經有酸菜萵筍金菇打底,一般女士都經夠哂飽。但同行男士比較大食所以叫左碗白飯送酸菜魚佢都話飽到上心口🫣次次去不同分店👍水準都保持到所以成為我心目中嘅酸菜魚飯堂🫶#hkmama #hkbaby #hkmamablogger #blw寶寶blw媽媽 #瑜珈媽媽 #yogamama #我叫天天 #翁柏天 #香港媽媽 #香港bb #育兒日常 #打卡 #親子日常 #我愛媽媽 #帶著呀仔食好西 # #湊住呀仔都要食好d #十二味 #土瓜灣十二味 #麻辣小龍蝦 #人見人愛酸菜魚 #酸菜魚飯堂
每星期都會抽一日同爸爸去拍拖食餐飯😝

今次爸爸又比mama揀餐廳🤭我就梗係揀最愛嘅酸菜魚啦🐟