2024-03-21
久違嘅閨蜜小聚,以70年代會長嘅家為主題嘅烤肉店非常啱打卡,復古又奢華嘅設計太中我心啦🤣如果唔系天氣太凍,再著好睇d過嚟,我就系大小姐回家🤣點咗會長招牌雙人套餐,足足500g嘅肉簡直大氣🤤木盤上嚟堆滿咗厚切嘅肉,實實在在睇著都高質🤩上嚟之後會用肥豬肉裡面嘅豬油先預熱烤盤👍🏻🔥韓式醬汁牛五花 100g上面已經淋有醬汁,打開超大一塊!喺已經預熱好嘅爐中輕輕一烤,油花都出晒嚟🤤🔥M6和牛臀肉 100g牛臀肉脂肪雖然少,但系肉味最濃,由於厚切,只需要燒好側面,中間咬下去仲系非常嫩可😌🔥美國極佳牛頸脊 100g脂肪間紋理非常靚🤤建議烤完放一下,等肉汁充分分布😉🔥西班牙豬肋條 100g烤至金黃之後搭配生菜一起口感十分爽脆😆🔥特級豬頸肉 100g梗要加上配料一起做成菜包入口先滿足😊🔥阿根延珍寶紅蝦2只超大只嘅蝦,已經去好蝦線,烤嘅時候蝦膏都出晒嚟,香氣四溢嘅鮮味,水都流晒出嚟😝🍻星空清河有氣燒酒/Cass🍺烤肉配酒,永遠都系一大樂事😝非常推薦呢款有氣燒酒,喺韓國超火哦!日常仲系比較少見,個樽嘅包裝好好睇🤣淡淡嘅白葡萄酒味超贊!四圍都有唔少復古風格嘅物件可以打卡,鏡前面嘅更加系可以移動攞喺手影相📷不過
🔥韓式醬汁牛五花 100g
🔥M6和牛臀肉 100g
🔥美國極佳牛頸脊 100g
脂肪間紋理非常靚🤤建議烤完放一下,等肉汁充分分布😉
🔥西班牙豬肋條 100g
烤至金黃之後搭配生菜一起口感十分爽脆😆
🔥特級豬頸肉 100g
梗要加上配料一起做成菜包入口先滿足😊
🔥阿根延珍寶紅蝦2只
🍻星空清河有氣燒酒/Cass🍺
四圍都有唔少復古風格嘅物件可以打卡,鏡前面嘅更加系可以移動攞喺手影相📷不過雖然夜走,但仲系好多人就唔敢肆意咁影相🤣