餐廳: 華星冰室 (克街)
資訊:

2012-01-15 15 瀏覽
今晚睇森美的情聖talk show, 所以到了灣仔食一個快餐。華星冰室,一間聽聞同澳洲牛奶公司一樣好味的餐廳。餐廳裝修像舊式的餐廳, 但乾淨同新淨~同樣有炒滑蛋叉燒湯意粉。 初初見到有蕃茄意粉,點了,但最後決定轉返快餐。快餐上柖速度比澳牛慢,不過都算快。多士係厚多士,烘到表面金黃,不錯。火腿正正常常,而叉燒意粉我就覺得麻麻地,湯底唔夠味,叉燒都無咩味道,不過好彩肉質都算好。你點了滑蛋牛肉蕃茄意粉,差唔多我食完先整好。汁是熱,不過中間的意粉唔夠熱。滑蛋另上,同快餐的滑蛋一樣,北海道牛奶的功效?蛋係好滑,都好味道!蕃茄份量都算多,剛剛熟。今晚係我們第一次睇talk show,雖然個表演比我預期差,但唔緊要,至少呢個經驗都係我哋兩個一齊的第一次。‏

餐廳裝修像舊式的餐廳, 但乾淨同新淨~