2020-02-20 476 瀏覽
尋晚同友人飯聚,由我推薦食咩好西,呢間'夏娃'餐廳我想試好耐但一直未有機會,友人去開果頭就梗係一齊黎試下啦!'夏娃'响北角和富道,同一條街有鍋心,呢間鍋心我食過好多次,即係原來我經過呢間'夏娃'好多次,但我一直都吾知原來我想試果間餐廳就係佢!😆之前睇過好過食評都話抵食,睇左Menu的確係大部分都價錢相宜,意大利飯同意炒嘅主食大約$80至$120左右,而小食類都係幾十蚊貨仔,飲品都只係十幾蚊廿幾蚊咁,CP值都幾高!👍我地兩條友吾係嗌好多野,我叫左個帶子南瓜湯,個湯帶有少少南瓜蓉好好飲,入面仲有粒幾厚實嘅帶子,都只係$20咋,吾叫點得🤗。友人想飲黑松露 蘑菇湯,但果日無所以佢無得飲🤣🤣。主菜我揀左燒豬脾意大利飯,個飯正常質素好好食,豬脾啖啖肉又夠林,飯嘅份量好夠。友人叫了煙三文魚卡邦尼意粉,個意粉夠晒多汁要加分,配煙三文魚無得輸,亦吾會係細細碟吾夠食果種。我地再加左個炸水牛芝士沙律同兩杯石榴汁,個沙律無話有咩特別,但水牛芝士炸得香口,配上清甜蕃茄,好fresh!石榴汁都幾驚喜,夠甜但吾會係加糖水果種甜,友人都話好好飲!😋整體黎講,呢間餐廳無令我失望,下次再黎試下佢個燒豬手!😎

整體黎講,呢間餐廳無令我失望,下次再黎試下佢個燒豬手!😎
2020-02-19