2020-11-07 537 瀏覽
星期五晚嚟食,唔洗等位因為唔多人,唔塞車,如果唔係好高要求,呢度都係一個好選擇。呢度都有多款套餐,2人/4人/6人/8人嘅套餐俾你揀,價錢都算抵,但我同朋友最後冇叫到,因為見到有兩款咖哩煮蟹好似係推介,一個係咖哩炒蟹,一個係紅椒炒,但每款$388,比起其他咖哩款式貴少少,所以後尾都係叫咗咖哩軟殼蟹,唔洗拆殼。札肉湯河,佢係用泰國河粉,夠熱,札肉啲肉質較軟身,本身個湯唔係太鮮味,加啲泰國辣粉及魚露就好食啲。冇鹹魚炒菜苗,叫咗芥蘭,好多店都係煮到好油膩嘅,呢度一樣,好多油。唔覺有好重好香嘅鹹魚味,送飯可能好啲啲,因為就咁食真係太油。咖哩軟殼蟹,呢個餸令我好失望,我以為係咖哩湯汁(有個窩嗰種),再浸咗啲軟殼蟹咁,因係第間餐廳食過,而大部份餐廳嘅軟殼蟹都正常好食嘅,點知我冇諗到呢度係會將啲類似葡汁嘅嘢鋪上面,令個軟殼蟹完全食唔到鮮味,攪到成個餸好難食。薄餅,都係好油膩嘅感覺,張隔油紙都索唔哂啲油。成個晚餐只係呢個青咖哩蝦球係最正路及合格,係好食,好多蝦,浸番個薄餅食番,冇咁重油膩感。成餐飯兩個人,有叫杯椰汁飲品,但唔太好飲,盛惠$600度。

薄餅,都係好油膩嘅感覺,張隔油紙都索唔哂啲油。

2020-11-06