芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
一年半之前黎過。。覺得都係中規中矩。今晚係朋友話想食就黎左,星期一既晚上唔算太多人好快就有位。今日嗌左蟹肉球,釀磨菇,烤蒜雞肉蝴蝶粉,蛋皮脆卷拼盤。蟹餅同青檸芝士蛋糕。1)首先蟹肉球,真係好普通,無乜蟹味。2)釀磨菇算係黑糖面包外最好味既野食。3)蛋皮卷,記得上次黎食過係幾好食。。朋友今次試左牛油果個款個個都話好難食,個皮又硬又油。。油溢味好重,朋友上次食過話好脆今次水準掉左好多。。其他三款都係好麻麻,三文魚個款點埋個汁算係好少少。。4)蝴蝶粉,呢個先係最嬲。。食評個個都話好好食,個汁好普通,唔算差唔算好難食但一定無其他食評講到咁好。。個粉好似未煮熟咁,硬到。。食到人胃都痛。。5) 青檸芝士蛋糕,真係有啲太酸。。同prefer 個芝士硬身啲。。最尾大家都唔係好飽,雖然menu咁多野但都唔想再嗌因為唔想再中伏。。唯有refill多次黑糖面包。。朋友以前都黎過幾次,佢都話今広好失望,啲食物水準真係差左好多。佢價錢又唔係特別平,又唔係特別好食,我諗香港咁多餐廳,我真係未必會想再黎了。。另外,啲侍應係咁掉啲餐具碗碟落地,真係好嘈。。
1)首先蟹肉球,真係好普通,無乜蟹味。
2)釀磨菇算係黑糖面包外最好味既野食。

食到人胃都痛。。

另外,啲侍應係咁掉啲餐具碗碟落地,真係好嘈。。