2009-09-26
我可以話比大家知我係呢到既常客, 雖然我唔喺尖東番工, 但LUNCH我都會由加記過尖東買既, 點解會令我咁變左做常客呢? 價錢啦唔貴$12起, 種類好多款, 效率快, 有外賣送添, 雖然佢地喺尖東, 但佢地佐敦都送家!奶茶系列 $12-14珍珠奶茶、胚芽奶茶、朱古力奶茶、烏龍奶茶、芋香奶茶、焦糖奶茶、茉香奶茶、北海道奶茶、榛子奶茶雪泡 / 乳酸系列 $14-16木瓜奶雪泡、朱古力雪泡、哈密瓜雪泡、薄荷朱古力雪泡、芒果乳酸、水蜜桃乳酸、百香果乳酸、巨峰葡萄乳酸鮮果茶系列 $14青蘋果綠茶、水蜜桃紅茶、芒果紅茶、柑桔檸檬紅茶、百香果紅茶、巨峰葡萄茶咖啡 / 特飲系列 $15-18泡沫咖啡、焦糖咖啡、榛子咖啡、集糖朱古力咖啡、柑桔檸檬、荔枝玉露、芒果玉露奶油豬 $10加料細珍珠、大珍珠 $2蒟蒻、肧芽、蘆薈、忌廉 $3我既最愛係巨峰葡萄茶+細珍珠+少甜, $16啫 因為我飲過佢地既正常, 係比較甜既, 所以我每次都會叫少甜, 而啲珍珠我覺得細粒好食好多, 因為最尾係可以清晒既, 但如果要大珠呢? 飲晒杯野都未食得晒啲大珠, 因為好難吸!!! 另外青蘋果綠茶都好好飲, 其實佢鮮果系列果啲都好好
奶茶系列 $12-14
雪泡 / 乳酸系列 $14-16
鮮果茶系列 $14
咖啡 / 特飲系列 $15-18
奶油豬 $10
加料
細珍珠、大珍珠 $2
蒟蒻、肧芽、蘆薈、忌廉 $3
我既最愛係巨峰葡萄茶+細珍珠+少甜, $16啫 因為我飲過佢地既正常, 係比較甜既, 所以我每次都會叫少甜, 而啲珍珠我覺得細粒好食好多, 因為最尾係可以清晒既, 但如果要大珠呢? 飲晒杯野都未食得晒啲大珠, 因為好難吸!!! 另外青蘋果綠茶都好好飲, 其實佢鮮果系列果啲都好好味, 有時太花巧既未必咁好飲, 呢間舖最多就係OL買啦, 好多人都會買佢個珍珠奶茶飲, $12咋嘛, 好抵飲家, 同埋佢地個杯又大喎, 個杯起碼有7吋高呀! LUNCH買一路做野一路飲, 放工都未飲晒呀, 慢慢飲既話! 如果佢可以開多幾間分店就好啦, 而家只得尖東呢間正店咋!!!!