2020-04-04 201 瀏覽
Cats’eye嘅蛋包飯喺香港數一數二,間唔中就會心思思想食,雖然lunch time每次最少要排半個鐘,但食完真係好滿足,之前有人誤會佢係藍店,仲以為以後少左間飯堂,好彩老闆澄清咗,又其他網友證明佢係同路人,可以繼續幫襯。.咖喱豬肉+燴牛肉汁蛋包飯(左上)/濃茄牛肉+咖喱豬肉和牛漢堡蛋包飯(左下)/咖喱豬肉+忌廉雞肉和牛漢堡蛋包飯(右):咖喱豬肉:日式咖喱甜甜地唔太辣,係想象中嘅味道,配菜有紅蘿蔔同洋葱,豬肉份量好多,唔韌。.濃茄牛肉:甜味同酸味都夠哂濃,牛肋肉煮到好淋。.忌廉雞肉:配菜有紅蘿蔔同西蘭花,雞肉唔鞋,個汁有驚喜!我好憎啲又杰又似金寶湯嘅白汁,但呢個好香忌廉味,creamy得黎濃稠度剛好,不過食到最後會比較滯。.燴牛肉汁:相信好多人都係為三色汁而黎,但試完呢款後朋友話係世界級,雖然冇佢講到咁誇張,但用嚟送飯的確唔錯,肥牛夠入味,仲多到食唔哂。.另外睇相都知炒蛋好滑溜,應該有加牛奶。漢堡扒啖啖肉,雖然厚身但保留到肉汁,配埋燒汁好惹味。

濃茄牛肉:甜味同酸味都夠哂濃,牛肋肉煮到好淋。