每次行過海港城都會見到JS FOODIE出面有條龍。那天我們為了不想排隊,早早就離開office。好彩真的不用排,我們便入座點餐。我們點了咖啡雞pancake、蜆肉意粉和明太子忌廉意粉。首先,三個都好好味!先上的是pancake。老實說甜和咸可以配合得如此好是出乎我意料之外。而且我都有盡量試不同的配搭:只食pancake、pancake配雞、pancake 配楓糖配雞、pancake 配沙律,每次都有少少新鮮感,而且又不違和。不過份量頗多,女仔食唔晒。接著上了蒜蜆肉意粉。蒜味好香,算係中等重手的調味,每一啖都掛到少少汁唔會話冇味。蜆肉粒粒都有開,基本野啦!不過有啲餐廳真係會唔做足架嘛。最後上了超人氣的明太子意粉。真係好好味好肥。睇圖你就知一定唔會唔夠汁。佢配搭上面嘅三文魚籽又唔會太咸喎。因為忌廉偏creamy,三文魚籽又唔係醃製很好咸戈種,成件事係好討好味蕾。餐廳是快餐形式,從佢開放式嘅格局就可以見到。但味道又唔太「快餐質素」喎!相當令人驚喜,重點係一定食得飽,唔怕同男仔黎佢會投訴。此價錢海港城不算貴,味道又有驚喜,難道有人排隊都要食!
每次行過海港城都會見到JS FOODIE出

最後上了超人氣的明太子意粉。