2022-07-17 57 瀏覽
丼燃食堂喺最初試業嘅時候 我已經食過一次😼 上次一行到入去 五六個店員係咁sell自己係一大班年青人夾錢創業(erm講一次就夠?😅) 嗌咗個自選丼飯 味道同賣相都中規中矩啦 冇驚喜🤏🏼 最搞笑係話喺IG開個story有小食送 打完卡之後先至話所有小食冇晒啦(嗰陣應該夜晚七點?)😵‍💫 然後店員就話:唔好意思呀俾返個折頭你啦~ 不過最後埋單都係冇折 笑住出口術俾我印象👎🏼👎🏼 跟住一直都冇諗過回頭🥴最近每隔幾日 就喺朋友story見到焦糖三文魚卷嘅蹤影😯 點完火嗰幾秒真係幾靚嘅打卡一流❤️‍🔥 所以為咗要試吓三文魚卷 決定俾多次機會佢👀焦糖三文魚卷 ($68)賣相震撼係要讚嘅🔥 such a piece of eye candy🍭 (我毫無準備下已經點咗火😹 趕唔切打卡就差唔多熄晒 下次我會快手啲🤞🏻) 味道方面 焦糖薄脆完美點綴火炙三文魚 令魚油滲落底好香🥳 加埋沙律醬 鹹鹹甜甜好多層次~值得一試!!九公丼🍣 ($178)成個丼有九款角切刺身🥳 最有驚喜係牡丹蝦🦐 非常新鮮 個蝦頭完全冇腥味~ 海膽同帶子都鮮甜 高質!!💯 火炙左口魚亦唔錯㗎🤤 不過可以再焫耐啲 會更加香口💕 唯一令人失

焦糖三文魚卷 ($68)

九公丼🍣 ($178)
成個丼有九款角切刺身🥳 最有驚喜係牡丹蝦🦐 非常新鮮 個蝦頭完全冇腥味~ 海膽同帶子都鮮甜 高質!!💯 火炙左口魚亦唔錯㗎🤤 不過可以再焫耐啲 會更加香口💕 唯一令人失望嘅係拖羅蓉 完全冇拖羅應有嘅魚油香🤥 而且打得唔夠碎 上枱時仲有幾粒大嘅🫠 整體嚟講相比第一次嗌嘅自選丼 選用食材更加靚👍🏻 例如係三文魚 上次真係好普通仲要切得薄😶 今次變咗角切但食得出係肥美左🥰 令我相當滿意~

overall: 服務質素成功洗白✅ 就算樓面得兩個人都見到做嘢organised~ 食物質素亦都有明顯進步🙌🏻 尤其係焦糖三文魚卷真係好食嘅😻 之前喺唔同社交平台都見好多人讚 令我一直心裏存疑:真心咩?!🥶🥶 依家我都覺得係好食咗嘅🫶🏼 所以以後呢間會有回頭!!

最後最後: 自己一個食晒咁多嘢 我真係好飽🤣
焦糖三文魚卷