1K
2016-12-25 725 瀏覽
收工喺附近食完豬骨粥,就黎瑰花甜食埋個甜品,先算完滿的一天~男朋友提過呢間瑰花甜好多次,佢食過改名前嘅舊鋪,話覺得唔錯。我就第一次食~所以唔會比較。鋪位唔算大,週六晚上10點幾黎到,都差d要等位~呢度嘅裝飾係幾fancy fancy,不過未去到有戀愛嘅感覺。只要情侶消費,讚好專頁同影相分享,就可以得到一個愛情鎖~不過我見啲店員都忙到踢哂腳咁,費事打擾人地喇點左椰汁冰糖雪耳雪蛤膏同埋玫瑰梳乎厘~椰汁冰糖雪耳雪蛤膏$52甜品嘅價位中中挺挺,呢個雪蛤膏黎講都唔算好貴。味道方面都係符合價錢,好好食稱唔上,但唔係太差。椰汁味唔係太重,唔會覺得過甜。玫瑰梳乎厘 $48梳乎厘即製,所以都需時等候。呢個甜品賣相都算唔錯,配合玫瑰主題,但少女心未至於湧出黎。先試左梳乎厘,梳乎厘鬆軟,但未至於好似食左陣風~蛋味唔重,反而食到好勁嘅玫瑰味!好在呢種玫瑰味唔會太假,所以都幾好食。雪糕都係不過不失啦,普通貨色。整體黎講,呢度嘅甜品只可以話普普通通啦,唔係特別好食,而且價錢唔係特別平,大眾價。不過有個好處,因為店員都比較忙,唔會琴琴青要收走哂你啲餐具,所以要坐下傾下計係可以的。(你地都知啦,要搵間坐得嘅甜品都唔易
只要情侶消費,讚好專頁同影相分享,就可以得到一個愛情鎖~

不過我見啲店員都忙到踢哂腳咁,費事打擾人地喇
點左椰汁冰糖雪耳雪蛤膏同埋玫瑰梳乎厘~
椰汁冰糖雪耳雪蛤膏$52

甜品嘅價位中中挺挺,呢個雪蛤膏黎講都唔算好貴。

味道方面都係符合價錢,好好食稱唔上,但唔係太差。

椰汁味唔係太重,唔會覺得過甜。
椰汁冰糖雪耳雪蛤膏
玫瑰梳乎厘 $48
梳乎厘即製,所以都需時等候。
玫瑰梳乎厘
玫瑰梳乎厘
雪糕都係不過不失啦,普通貨色。

(你地都知啦,要搵間坐得嘅甜品都唔易架,食哂唔走想坐到幾時?)

但有樣野都幾搞笑,如果睇完餐牌想叫拿破崙要留意,因為對面有位客人點左拿破崙,發現外型同餐牌嘅相有幾大出入,我眼見佢嘅拿破崙係一舊舊,分開3件,而非一舊野有3層咁~

果位客人問店員:「點解拿破崙個樣唔同嘅?」

店員:「哦係呀,我地拿破崙轉左formula」

雖然客人冇話味道唔好,不過睇得出佢因為圖片不符嘅問題有少少失落,希望店家快啲換啲update嘅照片啦。

唔係個個都係熟客仔,知道哂啲甜品嘅「真樣」。
2016-12-17
$50 (宵夜)