2019-04-05 89 瀏覽
三人一起放假去食午餐,突然想起有間懷舊香港冰室,所以一起去試試. 這裏的環境好有特色,室內有好多懷舊嘅海報例如李小龍,另外仲有懷舊嘅香港歌曲呢度啲嘢飲都好有特色,波波奶茶。但是呢度的服務就非常差, 我哋叫咗好多嘢食當我地食咗三個字之後我哋就停咗休息一下,呢個時間突然有個侍應過嚟問我地仲要唔要,咁我哋話:想食多陣唔想浪費食物。然後我哋再食咗一陣又停左下之後: 老闆娘就問我地仲要唔要因為出邊好多人排隊, 之後我哋又話想食多陣, 之後,咁我見出邊有好多人排隊, 所以我哋就出去買單,跟住個老闆娘執嘢嗰時候就大聲講(浪費食物)! 擺明俾說話我聽,所以下次都少不免都冇黎到食野啦⋯⋯