2021-04-21
今日同朋友喺旺角行完街,咁就一齊食dinner。上網見到呢間餐廳好有80、90年代嘅風格,好似都幾有feel咁,所以就同朋友決定喺呢度食晚飯。我哋每人叫咗一個set dinner,包一個主食同埋嘢飲,再叫個甜品share。朋友叫咗個黑椒雞扒拼司華力腸配意粉。佢個雞扒煎得幾香,個皮好脆,入邊啲肉都好嫩滑,而且大大塊,送意粉好正~我叫咗個黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條,佢啲薯條都幾脆,入邊嘅薯仔都多,而佢個手打牛肉真係好淋,同埋充滿牛味,加埋溶溶地既芝士一齊食好邪惡,加上佢個麵包茶左啲牛油,個配搭真係好香!我叫咗杯無酒精既Apple Cider,佢係用蘋果汁、橙汁、肉桂、豆蔻、鮮橙、丁香調製,飲落去好fruity之如仲有豆蔻同埋肉桂獨有既香味!最後我哋兩個叫咗個抹茶紅豆waffle。佢個窩夫係用綠茶味,配上甜甜既紅豆同忌廉好滿足!