2024-05-06 27 瀏覽
之前已經黎過悉尼樂園,佢地既位置係好出名既麻糬波波店隔離~餐廳內係復古暗黑設計,真係情調十足🥰今次一於搵埋朋友一齊黎食晚餐❤️🌟白酒忌廉青口配法包藍青口吸收哂忌廉汁既精華,好入味❗️沾滿牛油既法包烘得好香脆,仲有好香濃既蒜味,好match~另外青口既口感都幾彈牙~🌟甜椒慢煮雞胸配南瓜意大利飯以為雞胸會好鞋口,但慢煮完都保持到肉質細嫩😚份量幾足,值得一試!🌟檸檬牛油蟹肉長通粉首先檸檬味好清新配埋牛油味好香🍋長通粉軟硬度適中,蟹肉既份量都唔少🌟飲品方面我地就叫左啤酒同埋Mocktail,兩款入口都係甜甜地,岩晒同朋友邊飲邊吹水啊~🌟Peach 1664 Blanc Beer係用桃薄荷同接骨木花等調配而成,味道非常清爽🤓🌟Wild Rose呢杯Mocktail當中有Rose,Lychee,Lemon同埋Jasmine Tea,仲有少少藍莓做裝飾,口感非常唔錯😜@sicklyland_cafe 📍悉尼樂園銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室(🚇港鐵銅鑼灣站 F1 出口,步行約5分鐘)

🌟白酒忌廉青口配法包

🌟甜椒慢煮雞胸配南瓜意大利飯

🌟檸檬牛油蟹肉長通粉

🌟Peach 1664 Blanc Beer
係用桃薄荷同接骨木花等調配而成,味道非常清爽🤓

🌟Wild Rose

@sicklyland_cafe

📍悉尼樂園
銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室
(🚇港鐵銅鑼灣站 F1 出口,步行約5分鐘)