疫情最近好似緩和左唔少 緊係要周圍去唔同地方試下唔同既餐廳啦 今日黎到將軍澳係A2出口 行大約10分鍾就搵到一間好有香港本土特色既茶餐廳點隨我會話佢好有香港本土特色呢 睇下佢餐廳既裝潢就知我講緊咩 唔同香港舊式既招牌佈滿曬整個餐廳 令人好似番番去90年代既香港一樣口水雞飯雖然餐牌上面話轉雞脾既話要加錢 但係可能我好彩 冇特別話要轉雞脾都有雞脾食 正!!依個口水雞辣就唔算太辣 岩曬唔太食得辣既朋友 而且雞肉好實正 撈埋小小辣汁同雞汁落D飯度 好開胃番茄豬潤墨魚頭冬菇上海面黎得番茄18緊係要試下佢既番茄有幾咁特別 食上海面之前首先飲淡番茄湯 試下個湯底先 飲落番茄唔算太酸 而且仲有少少既番茄甜 真係算幾特別豬潤 食落爽口 冇腥味墨魚頭 幾彈牙冬菇 大大塊 不過不失瑞士雞脾平時食雞脾我就鍾意成隻咬 感覺上食得爽快D 不過今日同朋友一齊SHARE 所以就用刀切開黎食 估唔到切開左既雞脾原來有咁多肉咁大份 雖然頭先先食完口水雞 但係依個瑞士雞脾甜甜地 另有一番風味鮮油多士好貼心咁切開左4份 鮮油份量岩岩好 而且多士脆卜卜 配埋鮮油絕配!

黎得番茄18緊係要試下佢既番茄有幾咁特別

不過今日同朋友一齊SHARE 所以就用刀切開黎食
估唔到切開左既雞脾原來有咁多肉咁大份
雖然頭先先食完口水雞 但係依個瑞士雞脾甜甜地 另有一番風味

好貼心咁切開左4份 鮮油份量岩岩好
而且多士脆卜卜 配埋鮮油絕配!
2020-10-05
8 分鐘 (堂食)