餐廳: 永年士多 (香港逸東酒店)
資訊:

2025-06-28 49 瀏覽
今日我同朋友去咗一間位於佐敦嘅餐廳,呢度主打食車仔麵,好有心思呢度有車仔麵檔模型擺設,坐喺旁邊食,好有情懷,十足有老香港特色!酸齋個酸齋整得好好食,甜甜酸酸,作為小食一流。腐乳通菜通菜新鮮脆口,仲保留住佢原本嘅鮮味,腐乳醬嘅香氣令整碟菜增添咗層次感,食落口好滑蠔油菜心菜心色澤翠綠,煮得啱啱好,唔會過熟至尊米線湯底係用精選嘅材料慢煮出嚟,味道濃郁,至尊麵配豬手、雞翼、豬紅、豬腸、豬皮、魚蛋、蘿蔔,煙韌度啱啱好食落去每一口都充滿驚喜。米線本身滑溜,吸收咗湯底嘅鮮味大碗麵呢個大碗麵總共有10樣野,再加配魚腐,好豐富:豬腸、魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼、雞翼尖、魷魚、紅腸、菜心,滷得好入味,每一口都能品嚐到不同的食材,豐富的口感和濃郁的湯頭讓人回味無窮。蘿蔔清甜冇渣,豬腸洗得乾淨,煙韌度啱啱好

酸齋
個酸齋整得好好食,甜甜酸酸,作為小食一流。

腐乳通菜

蠔油菜心
菜心色澤翠綠,煮得啱啱好,唔會過熟

至尊米線

大碗麵