2022-05-12
位於銅鑼灣地帶,一家優質的中式餐室~ 店舖懷舊裝修~用傳統公雞碗~店內打卡一流~~~📷📸📷📸入到食店座位舒適🪑🪑🪑🪑食物方面好有水準 🤤🤤🤤🤤價錢合理💰💰💰💰店員態度友善💖💖💖💖雖然今晚落住雨☔☔☔☔但冇阻礙我們到此店晚餐的心情🥰🥰🥰🥰這個二人餐確係好好味 如果兩人去吃, 這個餐夠飽了!因為份量都多~~1)暖love love 二人餐$159~~ 酥皮焗花膠雲吞雞湯🍵🐔酥皮熱辣辣脆卜卜非常好味! 湯內有兩嚿大花膠, 補一補骨膠原之餘仲有一隻滑雞及四粒雲吞! 個湯好鮮味!~~ 櫻花蝦臘味煲仔飯🍚🦐🦐櫻花蝦配臘味煲仔飯味道好香濃! 如果你喜歡吃飯焦不妨選擇呢個煲仔飯!冇介紹錯!😉😉😉 ~~ 粒粒蜜桃果茶+$8🍹~~ 金有肉西柚果茶+$8🍸以上兩杯飲品都好飲有果肉2) 麻辣豬手粒 $36麻辣得嚟不是太辣 🌶️🌶️十分惹味😈😈3) 椰皇姬松茸燉湯 $38呢個椰皇燉湯有埋紅棗超級潤🥥🥥4) 灣仔無骨海南雞飯 $68🐔🐔已經冇骨又滑~再加碗黃油飯!冇得頂5) 薑湯三色芋圓$16其實我哋個肚已經好飽但又想飲糖水~終於選擇叫一個薑湯芋圓!嚟到有意外嘅驚喜~芋圓超級彈牙 !薑湯好有濃烈嘅薑味! 配埋芋圓簡直
入到食店座位舒適🪑🪑🪑🪑
呢個椰皇燉湯有埋紅棗超級潤🥥🥥
4) 灣仔無骨海南雞飯 $68
🐔🐔已經冇骨又滑~再加碗黃油飯!冇得頂
5) 薑湯三色芋圓$16
其實我哋個肚已經好飽但又想飲糖水~終於選擇叫一個薑湯芋圓!嚟到有意外嘅驚喜~芋圓超級彈牙 !薑湯好有濃烈嘅薑味! 配埋芋圓簡直係number one 😂😂😂😂
最後建議大家約三五知己嚟巷仔見麵館~ 傾下偈丶食下嘢~ 冇介紹錯!