2022-04-16
Veggie4love 中環士丹利街11號10樓在NETFLIX看了幾奪有關環境同健康的短片, 都不若而同討論到食素對內外凡影響。內在是人體的健康, 如何減重及一止疾病, 病人食素後生活質素得到改善。而食物供應饑荒, 畜牧用的水及能源,比起食素種植植物是相杷差最少數十倍。有見及此,最近生活上都主動找尋素食餐廳, 看看能否開始身體力行改善晚餐同女朋友去食素,呢度環境裝修幾打卡 IG-ABLE, 女朋友可乘機放IG$78 laksa squid balls ,素丸子幾彈牙,加埋辣咖哩汁,真是分不出是素肉。$148 union square ,焗意大利香草甜椒汁雜菜意粉伴腰果香草醬。個甜椒汁幾惹口味,加上黑橄欖及蔬菜,本身意粉靠個醬,好味呢!$148 laksa cha cha cha 星洲laksa 花生椰汁咖哩腰果雜菜飯,個汁椰香撈飯好開胃,令我本身怕的蔬菜會好單調,但佢組合成多顏色,增添胃口。個presentation 好靚,使人食慾大增。餐廳好多小擺設都非常打卡,眼花撩亂。
中環士丹利街11號10樓
$148 laksa cha cha cha