2017-10-01
今日同朋友去深水埗買燈籠,行完經過呢間老鳳冰室,感覺跟附近既舖有點與別不同,懷舊感很重,但懷舊並不殘舊;所以我地決定入去見識下😎雖然門面望落唔大,但裏面都幾寬敞乾淨,坐得舒服、冷氣又夠!牆上有好多懷舊特色掛畫可以仔細欣賞一下食物款式都幾多元化,除左茶餐廳必備既公仔麵、通粉外;亦有芝士撈麵、黑松露炒蛋等邪惡食品,重有西式既意粉、中式既肉夾饃安格斯牛腩炒河$58牛肉份量頗多,而且好有咬口,炒得好香口;河粉亦都好滑旁邊配有芝麻醬既沙律,好味黑松露野菌蝦球意粉 $82意粉有驚喜,絕到比得上西餐廳質素黑松露好香,蝦亦爽口,每啖意粉都有足夠既黑松露味同汁紅豆波波奶茶,跟餐$16飲落有驚喜,好香濃既絲襪奶茶味紅豆夠淋、淋得黎唔係爛;最欣賞係兩粒冰都係奶茶做成,唔會因爲溶冰令杯奶茶變淡,飲到尾仍然保持到好好飲雪糕紅豆冰,跟餐$16呢杯紅豆冰真係好吸晴,一杯飲品竟然可以咁多野食🤤🤤店員介紹飲品上係有名既日本啤派餅,咬落非常脆口,店內有得獨立一盒出售!
雖然門面望落唔大,但裏面都幾寬敞乾淨,坐得舒服、冷氣又夠!
牆上有好多懷舊特色掛畫可以仔細欣賞一下
安格斯牛腩炒河$58
牛肉份量頗多,而且好有咬口,炒得好香口;河粉亦都好滑
旁邊配有芝麻醬既沙律,好味
黑松露野菌蝦球意粉 $82
紅豆波波奶茶,跟餐$16
飲落有驚喜,好香濃既絲襪奶茶味
雪糕紅豆冰,跟餐$16
呢杯紅豆冰真係好吸晴,一杯飲品竟然可以咁多野食🤤🤤