以前在奧海城附近返工,逢親和同事慶祝生日、慶功、或者farewell 同事,都會去大角咀lost stars live house。大角咀年代, lost stars 個場真係好靚(係走優雅路線),而且好寬敞,夜晚又有live show,係有格調果種,係可以靜靜地聽音樂享受美食嘅地方。唔好話大角咀,香港要揾呢類餐廳都好少有。加上佢食物高質,出品穩定,所以我前後都去咗10幾20次,就算轉咗工,都專程返去食。sorry,以上已成過去。大角咀店無做,我當然傷心。現在佢衝出大角咀,去咗銅鑼灣開店。食物質素呢,我覺得係維持到水準。格調,我認為大不如前。呢度話有「黑膠碟聽」,但我想講,個場都幾嘈,好多雜聲(不止是食客傾計聲,還有冷氣聲,好多不同聲)唔係好聽到音樂,如果係想「聽音樂」,我覺得係… 極度失望。另外,可能呢度定位係酒吧?每人入場必須點一杯嘢飲,但價錢同酒店lounge 差不多,咁如果淨飲,又想舒舒服服,真係去返酒店仲好,起碼唔使限時限刻。呢個真心負評。同埋呢度座位都幾迫,拎返大角咀比,真係會越講越傷心。總括來說,呢度最優越,只淨下location。我會形容佢為貴版 牧羊少年 或bean

同埋呢度座位都幾迫,拎返大角咀比,真係會越講越傷心。

總括來說,呢度最優越,只淨下location。我會形容佢為貴版 牧羊少年 或beans。原本的特色,只能在回憶裏尋找。