上網見到唔少人推薦,加上睇啲嘢食同環境相好似唔錯咁,所以book咗今日7點,慶祝男朋友生日。入到去雖然燈光較為昏暗,但氣氛算ok,keep住有音樂播,但啲聲雜雜哋。本身見梳化位冇人坐,以為有得坐,不過最後帶咗我哋坐中間啲巷位。入坐前個staff講明個半鐘時間,即係8半要走人。睇menu、諗食咩都用咗十分鐘左右,Order咗小食拼盤、黑松露帆立貝忌廉意大利飯、美國安格斯肉眼扒7成熟同埋意式夏威夷批。等嘢食期間,音響出咗幾次事,幾次都發出啲刺耳嘅聲音,耳膜都痛。啲嘢食大約半個鐘多啲嚟齊哂。印象最深刻係意大利飯,帆立貝冇腥味,配埋啖啖忌廉蘑菇洋蔥飯,幾好食但黑松露味唔濃。肉眼扒味道麻麻,比較乾身同埋啲配菜煮到燶哂。pizza幾脆,味道偏淡。小食拼盤好普通🤦🏻‍♀️,不過雞翼同芝士薯條唔錯,建議芝士薯條要快啲食哂佢,因為稍為凍小小啲芝士就凝固哂,硬硬哋咁。男朋友叫咗杯Iced Tea,有啲似溝咗水嘅紅茶。最失望係個蛋糕,因為menu話早一日打去訂可以揀蛋糕,原本想訂藍莓芝士或者貝利甜酒,但打過去佢話淨係得阿華田,抱住一試心態deal咗。蛋糕上枱嗰陣個staff隊咗枝煙花蠟燭落去,問咗句洗唔洗影相
蛋糕上枱嗰陣個staff隊咗枝煙花蠟燭落去,問咗句洗唔洗影相,答完唔洗就即刻點著咗,嚇咗嚇,仲差啲燒到男朋友啲頭髮🤣,雖然靚係幾靚,不過幾老尷,隔離枱都嚇親😂。
訂嗰陣staff話個蛋糕係m size,$198,睇返menu見m size係for3-5人食,本身有啲擔心食唔哂,但見到個蛋糕嗰陣真係笑出聲,根本係迷你2人蛋糕...如果俾3-5人食,應該會每人分到一啖。
結果外形同味道上,蛋糕係唔似蛋糕,味道唔係差,但睇同食落成個質感偏向奶凍同啫喱,膠膠咁。
Staff好準時咁8點半拎張單過嚟要我哋賣單,不過可能因為唔算多人,所以都冇話要我哋即刻走。
差唔多食完先有live show開始,係個女仔鋼琴伴奏自彈自唱,聲幾好聽。
整體嚟講,氣氛同環境幾好,比較適合一班人gathering。嘢食就份量ok,但味道麻麻。
如果冇生日優惠8折,總數差唔多$900幾,個人覺得唔太值呢個價錢。折咗就大約$760左右。

阿華田蛋糕
黑松露帆立貝忌廉汁意大利飯
美國安格斯肉眼扒
小食拼盤、意式夏威夷批
2018-01-24
慶祝紀念