2017-09-01 256 瀏覽
男朋友生日, 佢老友選了位於K11既一間西餐廳同佢慶祝.餐廳喺3樓, 不過喺商場既轉角位置, 位置較為隠敝, 唔係專登搵未必會察覺到.餐廳環境寬敞, 分為酒吧區同用餐區; 用餐區裝修雅緻, 天花掛著一串串既魚仔, 好特別; 餐廳內燈光暗暗的, 頗有情調; 另外發現角位SET左LIVEBAND俾註場歌手獻唱, 唱既係80年代既中文歌, 如果想靜靜地談心既情侶, 可能會覺得有少少嘈, 而我地一行3人安排左坐舒適既梳化位.到點野食時間, 佢其實有set dinner,每個set入面包1個沙律1個湯同1個主菜1份甜品1杯飲品, 其實好豐富, 不過我地唔想做’大嘥鬼’, 最後都係決定散叫.燒汁雞肉沙拉, 雞肉唔嚡, 沙拉菜開胃.酥皮黑松露野菌湯, 打開酥皮, 黑松露味道樸鼻而來, 飲下每啖都係打得碎碎既野菌, 好味.慢煮德國鹹豬手配粗薯條, 真係有驚喜, 份量大, 外皮燒得香脆鬆化, 肉質嫩滑, 不覺油膩, 值得推介.白酒煙肉忌廉煮法國藍青口配法包, 法包蘸白酒汁黎食, 好味.香濃龍蝦汁蝦肉意大利飯, 龍蝦汁香濃, 意大利飯煮得軟硬度剛好, 口感煙韌.食完喇, 我一早買黎既生日蛋糕可以出場喇,
男朋友生日, 佢老友選了位於K11既一間西餐廳同佢慶祝.

燒汁雞肉沙拉, 雞肉唔嚡, 沙拉菜開胃.

食完喇, 我一早買黎既生日蛋糕可以出場喇, 餐廳仲幫我放好喺寫左HB既木盤到,

此時, LIVEBAND為男朋友唱了生日歌及送上祝福, 氣氛好開心.

總括黎講, 有點驚喜, 因為初時以為會係一間好貴既餐廳, 但原來都唔係好貴喎, 環境食物都OK, 大家不妨TRY TRY.
2017-08-26
慶祝紀念