2015-06-27 1056 瀏覽
女人街不嬲都係美食集中地入面好多都係我讀書時的飯堂其中有間日本餐廳可以話大件夾抵食所以今年就同屋企人係度慶祝父親節喇餐廳樓面環境真係好普通, 裝修都比較陳舊而侍應的態度亦吾好期望太高人多個陣真係叫幾次先有人應你,依樣可以話係較為不足的地方三文魚刺身和雜錦太卷都係重量級份量, 特別係太卷真係有拳頭甘大, 6件都只係40幾蚊再黎就係海鮮炒飯, 賣相一般但係味道絕對見得人,大大碟都係60蚊左右,雖然平但配料吾會將貨就價, 炒飯粒粒分明而且一D都吾油 另外,亦叫左幾款燒物,有燒牛舌,牛肉串和雞軟骨, 牛舌燒得過火左,食個陣好難咬得開, 牛肉串就保持到水準但份量好似比以前少,至於雞軟骨就無咩特別因為爸爸鍾意食三文魚頭,所以我就點左個三文魚頭豆腐鍋, 吾會太熱氣之餘又多樣配菜食, 三文魚先炸好再用鍋上,配上清湯同豆腐, 可以減少食三文魚頭時油膩的口感,湯底雖然清但味道濃郁, 更散發出淡淡既魚香味,不錯最後,仲要介紹一款特色小食,就係薯仔絲蝦酥,其實同酒樓食的蘿蔔絲酥餅有異曲同工之妙, 不過這款更好食, 因為炸得非常乾身,入面的蝦亦十分彈牙,再蘸上蛋黃醬,真係佐酒的一流小食呀
女人街不嬲都係美食集中地
入面好多都係我讀書時的飯堂
其中有間日本餐廳可以話大件夾抵食
所以今年就同屋企人係度慶祝父親節喇

餐廳樓面環境真係好普通, 裝修都比較陳舊
侍應的態度亦吾好期望太高
人多個陣真係叫幾次先有人應你,依樣可以話係較為不足的地方

2015-06-21
慶祝紀念