2019-07-03
父親節前夕剛好收到馬會寄來的推廣信件,有喜馬當先四位同行一位免費的優惠,父親大人平日也愛下點小注貽情,邊吃自助餐邊觀賞賽事,他當然相當感興趣!二話不說,立刻到馬會官網預約訂位,可惜餐廳坐位不多且有人數限制,雖然訂不到父親節正日的位置,但也無損雅興。當日自助午餐的供應時間為12:00-3:00,準備充足的我們,12:00左右就到了,空著肚子準備迎接大餐!入座時候已經看到有很多顧客在取食物了,我們很快也加入戰團。自助區的食物種類不算多,但也足夠填包肚子了。沙拉區有兩款沙拉菜、粟米、青瓜、腰豆等等的基本沙拉配料。冷盤區有凍蝦、藍青口、翡翠螺三款海鮮。凍肉區有煙三文魚、巴馬火腿、沙樂米腸、風乾牛肉等魚生區有三文魚、呑拿魚、魷魚等。麵包區有各款麵包、兩款牛角酥、迷你冬甩、餅乾曲奇、多款芝士及果醬等自選奄列-廚師即席烹調個人最愛當日的翡翠螺,表現出色!螺尾部分已預先處理好,而且處理得不錯,一挑出來整個可食用,非常貼心,而且新鮮無沙,好食!其次要推薦大家去取即煎奄列,可以自選多款配料,個人認為芝士係必選!即叫即煎好好食,仲有拉絲效果,中心位保持到半熟狀態。好食就自然多人拎,所以缺點就係要排隊等一陣啦
有喜馬當先四位同行一位免費的優惠,
沙拉區有兩款沙拉菜、粟米、青瓜、腰豆等等的基本沙拉配料。
冷盤區有凍蝦、藍青口、翡翠螺三款海鮮。
凍肉區有煙三文魚、巴馬火腿、沙樂米腸、風乾牛肉等
魚生區有三文魚、呑拿魚、魷魚等。
自選奄列-廚師即席烹調
其次要推薦大家去取即煎奄列,可以自選多款配料,個人認為芝士係必選!即叫即煎好好食,仲有拉絲效果,中心位保持到半熟狀態。好食就自然多人拎,所以缺點就係要排隊等一陣啦。
當日掛住食野,影得好少相
食左兩三輪出面嘅自助區,主菜到了!
係入座嘅時間侍應已經放低左主菜餐牌同建議我地早啲落單,可以選擇幾點上菜。
我地選擇左頭兩款唔洗加錢嘅主菜
唔錯,比想像中好食。
幸好意粉份量唔大,岩哂,因為大家都已經飽飽地,唔太食得落,味道OK,蜆肉新鮮。
期間待應通知果汁及麵包區供應至1:30,之後會換成甜品區
食完主菜休息一下再戰甜品區
奈何肚容量有限,各款甜品都係小嚐一口就算了
等待下一個重點
甜品中個人覺得巧克力蛋糕最好食
最後的重點係HD雪糕
我一個人食左2杯 Strawberry 好味
P.S 訂自助餐的話會包左當日馬場入場費,掃QR Code 入就可以。 位置唔多,要早Book。自助餐3點完,但餐廳可以坐到完場,呢個安排幾好,不過3點後啲侍應就唔多想理人,冇乜服務了。
~完~