2009-02-15 80 瀏覽
今年的情人節晚餐, 男朋與我都希望能夠符合以下三點:1.) 好食2.) 唔好逼夾夾, 椅碰椅, 冇晒氣氛3.) 冇時段限制要搵到都唔易! 最後, 黃天不負有心人!! 在鹿悅食左一餐豐富的自助餐~食物包括: 1.) 刺身和壽司 (吞拿魚, 油金魚, 大池魚, 帶子, , 甜蝦, 池魚, 魷魚, 三文魚) - 新鮮!! 你要幾片, 就有幾多片, 至於有人話佢地只俾tuna, 無拖羅, 其實佢地講明無分, 我們第兩round就係拖羅, 但有D人係第一round, 有D人係第三round.2.) 卷和手卷 (軟殼蟹卷, 加州卷, 黃蘿蔔卷) - 只屬一般, 軟殼蟹卷算係好D.3.) 天婦羅 (蝦, 魚, 魷魚, 南瓜, 蕃薯, 大葉) - 好好!! 粉少, 外脆內軟, 大葉之前未食過, 幾得意. 4.) 燒長腳蟹和蠔 - OK啦.5.) Sukiyaki 和 Sabusabu (相和牛或豬肉) - Sukiyaki 比較甜, Sabusabu 比較清, 肉好滑好薄, 好味!6.) 烏冬和喬麥麵 - 一般7.) 還有一些熱盤, 但見唔太特別, 無徙quota去試8.) 甜品 - 十幾款俾你揀
今年的情人節晚餐, 男朋與我都希望能夠符合以下三點:
1.) 好食
2.) 唔好逼夾夾, 椅碰椅, 冇晒氣氛
3.) 冇時段限制

食物包括:
1.) 刺身壽司 (吞拿魚, 油金魚, 大池魚, 帶子, [魚方][魚弗], 甜蝦, 池魚, 魷魚, 三文魚) - 新鮮!! 你要幾片, 就有幾多片, 至於有人話佢地只俾tuna, 無拖羅, 其實佢地講明無分, 我們第兩round就係拖羅, 但有D人係第一round, 有D人係第三round.

3.) 天婦羅 (蝦, [魚喜]魚, 魷魚, 南瓜, 蕃薯, 大葉) - 好好!! 粉少, 外脆內軟, 大葉之前未食過, 幾得意.

4.) 燒長腳蟹和蠔 - OK啦.

6.) 烏冬和喬麥麵 - 一般

7.) 還有一些熱盤, 但見唔太特別, 無徙quota去試

8.) 甜品 - 十幾款俾你揀, 雪糕和日式甜品, 當然唔少得

服務好參差, 有些好快手又有笑容, 有些拿了你的碟子, 就忘記幫你拿過隻新嘅~~