2012-03-24
上星期五同屋企人去食日本放題慶祝媽咪生日, 家姐之前o係團購網買o左4張coupon, 於是我就上網睇下OpenRice依間餐廳low, 點知d食評寫到咁, 嚇到我想死呀! 但去到又唔係大家所講既咁喎, 我地7點鐘到餐廳都已經好多人食緊, 因為好肚餓一坐低就即刻第一時間劃野食, 之後個侍應即刻拎左碟刺身同壽司拼盤(可能佢知我好肚餓,哈哈!) 睇落去d份量好似好少,但食落都ok嫁! 刺身好新鮮, d壽司仲係手握壽司黎嫁, 其中既火灼芝士三文魚壽司好好味! 真係好有水準!!! 之後仲有送河豚乾呀,好好味! 我最鍾意食就係依樣野, o係出面order一客好味既河豚乾要好貴嫁, 食出面d放題跟本就食唔到咁好味! 我地差唔多全部都點哂黎食, 我覺得最特別既係"金箔雲丹炸豆腐",真係有塊金箔o係上面嫁, 本身豆腐係一件普通食物, 但可以用炸既方法煮, 而且用金箔做裝飾,真係有諗頭! 而"白葡萄酒燒扇貝"用白酒煮起扇貝既鮮味, 好清香! 最後要讚既就係"燒牛肉卷"同"薄切他他牛肉凍",食落去好有口感,有牛肉既香味, 正! 可能我本身自己鍾意食甜品, 而甜品只可食一款咋, 所以媽咪俾埋佢
可能我本身自己鍾意食甜品, 而甜品只可食一款咋, 所以媽咪俾埋佢d甜品俾我食, 正!正!正!!!