2018-06-04 177 瀏覽
夏日炎炎 🌞同閨蜜去旺角血併一下先😎行咗成個下晝已經攰死喇 😅剛巧行到潮流特區, 望一望對面馬路就見到有樓上CAFE喇😋其實係旺角咁多人嘅地方, 想輕鬆吓, 一定係選擇樓上鋪, 感覺無咁壓迫😄今次選擇咗3樓 MAFE CAFE, 原來5點都有咁多人架🤥 好彩有卡位, 仲要係窗口位😍窗口有剪影裝飾, 好特別👥 見到窗邊有個沙漏, 忍唔住手不斷反轉佢😂响CAFE居高臨下望落人多車多嘅旺角, 突顯我悠然自在感覺👿同閨蜜點野飲先😋WOW~ 神秘嘅塔羅特飲吸引咗我😍如果CAFE有塔羅牌, 我一定會隨便抽一隻去決定飲乜😎哈哈~ 我地今次就點咗審判 女皇 再加小食併盤😋😋😋審判 其實係青蘋果, 菠蘿, 薄荷, 檸檬沙冰咁熱嘅天氣, 飲沙冰一流😋沙冰內青蘋果味最濃, 再飲多啖開始感受到菠蘿同檸檬香味😍 薄荷味就唔太強, 真好~ 因為我唔係咁飲濃薄荷飲品😋女皇 就係有玫瑰, 檸檬, 乳酪嘅沙冰😋賣相好靚, 好似櫻花色, 沙冰上面有CREAM之外, 仲有幾塊乾玫瑰花裝飾😍淡淡玫瑰花味, 有少少酸酸地嘅檸檬汁味配上益力多味道, 清新帶少少甜味🤗特式併盤雖然只係$78, 但都有好多野款(雞翼/薯角/春卷/咖喱
夏日炎炎 🌞同閨蜜去旺角血併一下先😎
行咗成個下晝已經攰死喇 😅

剛巧行到潮流特區, 望一望對面馬路就見到有樓上CAFE喇😋

同閨蜜點野飲先😋
WOW~ 神秘嘅塔羅特飲吸引咗我😍
如果CAFE有塔羅牌, 我一定會隨便抽一隻去決定飲乜😎

哈哈~ 我地今次就點咗
審判 女皇 再加小食併盤😋😋😋

審判

審判 其實係青蘋果, 菠蘿, 薄荷, 檸檬沙冰
咁熱嘅天氣, 飲沙冰一流😋

女皇

女皇 就係有玫瑰, 檸檬, 乳酪嘅沙冰😋
淡淡玫瑰花味, 有少少酸酸地嘅檸檬汁味
配上益力多味道, 清新帶少少甜味🤗

特式併盤雖然只係$78, 但都有好多野款
(雞翼/薯角/春卷/咖喱角/魚手指/蟹子魚蛋)
每樣都有3件🤓
最鍾意係雞翼, 魚手指, 蟹子魚蛋🤗
雞翼同魚手指都炸到皮脆肉嫩, 火喉剛剛好😋
蟹子魚蛋要小心啲咬, 哈哈~ 蟹子會飛出黎😂

CAFE仲有個玩具櫃, 有好多種類嘅玩具
無論兩個定一大班, 都總會搵到啱玩嘅玩具

同閨蜜飲下, 傾下, 玩下
又過咗慢活嘅一天😙
2018-06-03