2023-04-08
🌵假期想搵一個好地方 chill?西環呢間波希米亞文青Cafe,環境好舒服,仲有好多仙人掌植物裝飾,影相一流!🌟特別係佢嘅門口位置最靚,一定要影一張靚相打卡㗎!快啲約埋啲朋友嚟一齊感受呢個文青嘅氣氛啦!🍤龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬($128)木系擺盤好吸精,而且用料好足,有牛油果同4隻大蝦,鮮甜好味。最特式係用金屬茶壺裝著龍蝦湯,鐘意倒幾多落去都得,湯底鮮甜唔會過鹹,配搭新穎好食!🍝乾炒大蝦蒜香意粉($118)大蝦好新鮮,炒得好彈牙,仲有濃郁嘅蒜香味道,好滋味!意粉煮得剛剛好,唔會太軟太硬,食咗都唔會覺得好膩!🌼桂花拿鐵($50)呢杯桂花拿鐵拉花好靚,真係好有心思。拿鐵同桂花味道好夾,唔會太甜,就算唔加糖都好飲。加埋啲桂花花瓣,令飲品更有層次感同香氣!🫘Mocha ($47)凍Mocha好香濃啊!咖啡同朱古力味道好夾,唔會太甜,啱啱好,飲完之後好滿足!
🌵
🌟
🍤
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬($128)
🍝
乾炒大蝦蒜香意粉($118)
🌼
桂花拿鐵($50)
🫘
Mocha ($47)