2020-03-22 47 瀏覽
星期日只找想食的去食😜 長龍店 『桔梗』🍊餐廳擁有2層高樓底,係旺角鬧巿中尤如沙漠中既綠洲。超強空間感加上清新裝飾點綴,讓人感覺悠然自得😌 就算等食物再耐啲也不覺急燥,大概這就是慢活吧🤪1.『波隆那肉醬意粉』$78 🍝本來見人哋食好似好削,唔多想食。不過,因老公食唔到cream,唯有揀肉醬意粉。食一啖,原來平凡中可見不平凡,香口酸度平衡,令人一食再想食,十分開胃。值得提一提意粉硬度剛好,唔會似其他店太軟,十分有口感👍🏻2.『干貝公主』$98 🐚老公唔食得cream,俾少少佢試,佢一食就大叫好好食。的確,濃濃既奶油味加上黑松露『十分香口,味道濃郁』。重點係帶子用牛油煎香兩面,中間軟軟的,一點也不馬虎。值得推薦👍🏻
星期日只找想食的去食😜 長龍店 『桔梗』🍊

1.『波隆那肉醬意粉』$78 🍝

2.『干貝公主』$98 🐚
10 分鐘 (堂食)