2020-09-12
早排疫情開始好D嘅時候,難得同老公一齊放假,當然要去行街街,過吓二人世界啦!行到攰,我哋又再次去返上次介紹過嘅Peace Cafe坐吓休息吓。🥰🥰🥰 點解會又再上去?原因好簡單,果度真係好舒服,最重要唧係食物同飲品都好好,好新鮮,而且佢仲要係即叫即整。👍👍👍哈哈!問心,而家好多地方都係一早整好晒所有食材,等客人叫先翻熱翻叮,所以真係冇咁好食,但我哋去到,佢所有材料都係即時整,你會見到老闆去攞材料,跟住就入廚房整,由生整到熟先比客人食,所以時間就係會耐少少,去得cafe,我估大家都會預多少少時間,係去享受下cafe嘅舒服,坦白講,如果趕時間,又或時間唔多,又唔等得嘅話,咁不如去食快餐或茶餐廳好過啦!🤣🤣🤣始終疫情未過,佢哋都好小心,而且都好貼心,除咗探熱、搓手液外,還準備了透明袋比大家放口罩,而家除咗比較大或大集團嘅餐廳先會為客人準備外,其他都唔會。😘😘😘Peace Cafe今次唔講咁多,比大家睇下我哋食咗乜先:凱撒沙津本來叫咗兩個,但老闆好好人,佢話如果叫兩個都一樣,不如叫一個有肉嫁啦!佢推介咗一個燒汁雞扒凱撒沙津啦!起碼叫有少少肉食吓!而且佢哋個雞扒係即叫即整添,所以我哋就聽佢意見。
Peace Cafe
今次唔講咁多,比大家睇下我哋食咗乜先:
凱撒沙津本來叫咗兩個,但老闆好好人,佢話如果叫兩個都一樣,不如叫一個有肉嫁啦!佢推介咗一個燒汁雞扒凱撒沙津啦!起碼叫有少少肉食吓!而且佢哋個雞扒係即叫即整添,所以我哋就聽佢意見。👌👌👌
薄荷梳打 蜜桃梳打
所有梳打都係自己打嘅,並唔係現成嘅,加埋佢嘅薄荷,真係一流。👍👍👍
講返兩個沙津先,嘩!老闆介紹個雞扒好好味,煎到有少少焦香,雖然係急凍雞扒,但完全食唔雪味,而且仲有好鬼多肉汁,你哋睇相都見到啦!沙津嘅菜好新鮮,配埋佢個沙津汁,真係食過返尋味。😋😋😋
手打朱古力慕絲
呢個係老闆仔果日親手做,講明先,真係唔係一定有,老闆仔係度,又要佢好心情,又要有材料,就會有好野食啦!運氣呢樣野,真係話嚟就嚟!🤗🤗🤗