2018-01-21
呢間野實在好出名,忍唔住黎試下。一直都以為佢只係打邊爐,因爲通常聽到d friend講係話佢D野好鮮,海鮮好靚。點知原來係食完雞煲再打邊爐。認真,食完雞煲個煲油到咁真係唔會想再淥海鮮。好彩店員一早講左,之後會換煲。咁我都食得安心D。個雞煲好香。D肉好嫩,無唔熟既。調味均勻分佈係每一舊肉到。洋葱係甜味洋葱,煮得好林,正!有個雞湯送,有少少覺得自己好似食緊全雞宴咁又雞湯又雞煲,好補食完雞上既係大閘蟹,真係估佢唔到。我平時好少食大閘蟹,雖然都覺得幾好食,但總有種多吃無益既感覺。今個冬天都係第一次食咋。正所謂,少食多滋味,咁佢都真係幾滋味既!睇下幾多蟹黃!呢到估佢唔到既係仲有刺身!雖然無得refill,但其實我都唔需要refill呢到完全係行一次過滿足你好多個願望既路線,岩哂我呢D對食成日3心2意既女仔呀!響鈴係打邊爐必備,但你問我我都仲係喜歡山根多少少。佢個響鈴似係自家製D friend, 粒粒都有D唔同size唔同shape。仲有好好味既魚皮!好岩我個熱氣朋友講真!呢個牛肉真係好好食!!!好借得佢用咁多冰震住!係個種入口好融化既感覺!油脂同肉既分佈無得頂呀!只係黎食牛我都覺得ok呀!千呼萬
千呼萬喚始出來!龍蝦黎啦!係全隻開邊呀!果然一如同事口碑,好鮮甜。有龍蝦專用鉗。仲有呀!我本身諗住佢會換清水俾我地打邊爐,點知原來係蕃茄薯仔湯,甜甜的,喜出望外呀!
脆肉鯇都好正呀! 仲有啲貝殼類係冇沙㗎!
我都係一個注意養生嘅人。食完啲咁多油嘅嘢,梗係要食返成盤菜先至得喇!不過食到呢度,我已經好飽!!!應該有9/10個飽啦!
不過無論幾飽都好,甜品都一定係食得落!今次呢個係蛋白燉燕窩燉奶!正!