2022-08-01
之前有朋友來食過呢間個savory afternoon tea set 話好正,咁我就帶左男朋友來同佢慶祝anniversary,真係冇令人失望,坐得舒服,食物都好正😋之前睇過friend send比我既相都睇過個menu做足功課,大約知道三層食物有咩食,但上菜時waiter都有略略介紹下 ☺️ 最上果層係常見既甜品,奶凍,芝士蛋糕,scone,最特跟係個拿破崙,開頭搵左好耐邊舊係😂 最後用排除法就知3來呢個既拿破崙係用腐皮當酥皮,食落個生果同個醬更出味😋 Scone都好好味,點個butter好香好滑😆鹹點有4款,個homemae croissant熱辣辣,加上凍既蛋沙律有icefire既感覺😆 蛋沙律好香又夠light,唔會太多醬; parma ham + 蜜瓜雖然唔算好大舊,但食完都好滿足,個瓜勁甜,個ham又冇乜筋,完全咬開一半都得,鹹味同個瓜好match另外仲有中間果層caviar,連餅,蔥,蛋碎食口感豐富,魚子醬超鮮味😋 等我都介紹下其他朋友haha