2011-10-04 79 瀏覽
其實我都唔寫食評, 只是睇, 但今次真是要激到一肚氣, 最後都冇幫襯到. 各位仁兄仁姐若如不介意 貴茶餐廳的一倍價錢, 或是如有心理準備受氣的, 呢間餐館應該會好適合你....呢間餐廰我幫襯咗幾次, 覺得質數不算太差, 以前食過瑞士豬扒, 都算幾好味, 但相對要成100蚊一碟,未計飲品, 都算貴。 但既然想食西餐便靈機一觸不如再去過, 最近有好幾位都負面食評, 希望今次隔時間再去會有大平反. 我知呢間餐廳好細,座位都是很迫, 同埋枱唔算多, 所以我晚上6時已訂定7:30 預位,3位, 希望不用等就有位. 誰不知當我和老公及我三歲的兒子7時半進去時. 入座率只有3成, 同以往比相差甚遠, 等我還心想沒位而要預定. 因此都未代個侍應招呼座那裏時, 我地就選了張四人枱, 雖然是三人座, 但手袋, 小朋友的食物毛巾日月品都有一袋, . 誰知我想個個是老柀娘叫我地三人座一張比小朋友的枱還要小的一張枱, 用足三邊而座, 跟著我先生講留了3位喎, 佢都照樣叫我地座迫迫的一張枱三個人座. 我終忍唔住, 佢都係女人, 應該好明白帶著細路又一袋一細, 都要搵張椅放些東西啦, 咁我講咁張枱點擺放

跟著我先生講留了3位喎, 佢都照樣叫我地座迫迫的一張枱三個人座. 我終忍唔住, 佢都係女人, 應該好明白帶著細路又一袋一細, 都要搵張椅放些東西啦, 咁我講咁張枱點擺放東西, 佢好像不太理會, 望著四人枱都唔想給我地, 認為雖然你地是3個人來, 但都是叫2個餐啫, 我好氣咁講, 指著我個仔, 佢唔駛食呀?

雖然人不算多, 但大庭廣眾下一我覺得 好反感, 我都講埋我地唔會食好耐就會走, 佢才話你可以座呢張四人枱, 不過有機會啲枱會搬來搬去,.... 咁即係咩意思? 個老闆娘講成間餐廰得28個位, 所以冇辦法, 咁我以為早點打電話來不用座得咁委屈, 點知結果一樣. 佢竟然回應我, 訂位都未必有位喎, 咁我就好慶話, 咁訂位都冇位, 咁訂來做咩呀? 後來我老公都拉我走, 唔好再來了. 我想 一就係一開始你話滿咗,咁 我咪唔入來囉, 但唔係留咗位都係座埋啲一張小兒枱咁大的地方安置2個大人同一個小朋友呀. 仲好現實咁話你地都係食2個餐啫, 暗示唔駛霸張四人枱咁... 不過咁既服務態度.
幾好食都係假, 呢世都唔駛指意再去.
2011-10-02
5 分鐘 (堂食)