(非會員)
2007-10-21 1 瀏覽
今日放假,特別走去圓方行下同去試下夏麵館好唔好食,去到夏麵館,見到一條長龍排隊,一心諗住走去問下個短髮女經理有冇籌派架?真估唔到佢態度傲漫咁答:「籌派唔到咁多,客人覺得排隊公平d」,而家大部份餐廳都派籌,客人拎完籌仲可以四圍行下去等,要客人一定要企係度等就真係對客人唔公平。排隊期間,望到入面有好多檯都冇人坐,但好耐都冇人帶我地入去坐。前前後後的客人都等到好嬲,好多人都因此而走左。所以都唔係等左好耐。我地二個人,叫左一碗麵同四個小食,d麵質地唔錯,但係最基本的小籠包就冇翡翠咁好食。服務生們很年輕,見人手完全唔夠,做得好辛苦,但有幾個女孩子都仲有笑容,比起個女經理,態度好好多。整體感覺,食物認真一般,價錢亦唔叫好平,又要排隊等,我就寧願去翡翠,呢間麵館,我就真係唔會再去。