2019-07-01 1010 瀏覽
第一次嚟呢一間餐廳,都係經朋友介紹...話呢一間餐廳不論環境同菜式都同日本地道嘅居酒屋一模一樣,今日一試果然名不虛傳!坐低時侍應就每人畀咗一個漬物作為餐前小食,另外點咗咖哩烏冬、串燒拼盤、鹽燒鯖魚、燒茄子同豚肉雜菜炒麵... 當中我推介串燒拼盤,因為可以一次過試曬六款唔同串燒,雖然牛舌嘅味有少少怪,不過雞軟骨同埋豚肉就好香口!至於鹽燒鯖魚我覺得係必食推介,因為佢份量幾多,另外佢嘅魚肉燒得好滑,魚皮又少少脆,口感同味道一流!每個菜色嘅味道同日本嘅居酒屋或者小店嘅味好似,加埋餐廳本身嘅裝修,牆上面貼滿咗日本海報,仲有日本書同雜誌係門口借閱,食食下真係以為自己喺日本嘅居酒屋嗰度品嚐緊地道日本菜!

2019-06-30