2018-10-25
位於大館歷史建築內,環境無得輸,但大樓只有一台小電梯直達三樓,要走窄樓梯確實唔係太方便🙄被安排到走廊梳化位置,成個大館盡收眼底,遠眺中環各個棟大樓,咁靚既環境下,呷番口茶都真寫意😚😚 差在無籠雀係手😋😋新派點心都係兩件三件咁上,叫左燒賣,松露海鮮餃,小籠包。服務員係一籠一籠上,黎到都似係即場蒸起😍😍 燒賣饀包得實,同海鮮餃一樣用料新鮮😀 小籠包就無大驚喜🙄炒飯都有番啲功架,以小弟三十幾年食炒飯經驗,佢炒到飯粒分明,蟹子,蛋白同蟹肉都平均分佈,賣相靚之餘又唔會入到口一舊舊,啖啖唔同味,做到呢個層次先係炒飯之最,就好似個個都踢波,唔係個個都做到C朗既道理😂😂茶就無乜驚喜,都係中價貨,唔見特別茶香,畢竟呢度賣既都係環境😀食物有咁上乘質素已經係驚喜,價錢唔算平,但如果夜晚黎睇住個夜景,應該有回到殖民地早期繁華盛世既感覺
蟹籽蟹肉炒飯
菊花茶