2019-07-08 46 瀏覽
今日嚟到淘大花園,經過Supernormal 見到徳國豬手做緊特價,有着數無理由錯過啫,緊係入去食!餐廳氣氛好好,裝飾都好有品味!環境薰陶之下,梗係要啤一啤!佢地嘅手工啤有超!多!款!而cocktail 盛器都別具特色!叫咗日本人氣No.1 ! 特式係有日本柚子味同山椒嘅辛香!酒精濃度8%。飲落柚子味唔太出,但的確有少少微辣感。之後叫了幾款小食,包括燒芝士年糕。外皮唔係食開較油的那種炸皮,而是乾身有點像麵包,幾特別的!如果芝士做到有拉絲效果,咁就perfect啦!燒牛舌芯大讚!牛舌好爽口,無渣唔會韌,牛味濃郁,調味剛好!Wasabi 雞翼🍗雞翼大隻,飽滿多肉,配上我最喜愛的Wasabi醬,同樣係送酒嘅最佳小食!燒焦糖菠蘿🍍好有驚喜!!!從來都只有就咁燒菠蘿,好少會加多一層焦糖喺面,本身菠蘿已經好甜,加埋燒到脆身的焦糖會有兩種唔同嘅甜味出現,好夾,推介!柚子麥啤浸德國鹹豬手🐽佢係店家極力推薦的一道菜,由自家釀制嘅柚子啤酒浸足8小時。豬手份量多,外皮燒至香脆可口,唔知係咪用啤酒浸嘅關係,豬手肉特別軟綿,而且帶少少柚子味,幾特別的!生活困逼,嚟飲吓酒,傾下計,食吓好嘢,輕鬆一晚!

燒牛舌芯

大讚!牛舌好爽口,無渣唔會韌,牛味濃郁,調味剛好!

Wasabi 雞翼🍗

燒焦糖菠蘿🍍

柚子麥啤浸德國鹹豬手🐽

生活困逼,嚟飲吓酒,傾下計,食吓好嘢,輕鬆一晚!