2021-10-22
先生鍾意貓狗,卻礙於屋企地方太細,又驚無時間照顧,一直未能成事。這日和他到銅鑼灣買球衣,發現有間韓食小店《韓二妹》,店內佈滿貓貓擺設,畫布,很有愛,吸引我們不停打卡。餐廳供應冷麵,拌飯,炸雞,紫菜包飯,沙律,漢堡,飲品,大醬湯等,由於未肚餓,我們決定買外賣回家慢慢食。🔸🔸🔸食物方面🔸🔸🔸甜辣醬炒肉飯 $52打開盒子,貓貓形狀的白飯很是可愛, 炒得香口的韓式甜辣醬混合牛肉,椰菜,紅蘿蔔,洋蔥,口感甜甜辣辣,非常惹味,飯底好厚身,先生食完都話好飽。韓式炒粉絲 $58小妹好中意食韓式炒粉絲,必點呀!!打開份量滿滿,面層灑上芝麻增香~配料有雞蛋,黃椒,洋蔥,冬菇,紅蘿蔔,豬肉,紹菜,有肉有菜營養均衡,炒得香口又唔油膩。🔸🔸🔸飲品方面🔸🔸🔸有熱龍眼蜜,涷龍眼冰,奶茶, 咖啡,可樂,支裝飲品等~~~大醬湯 +$10大醬湯是韓國家庭的家常湯, 充滿媽媽既愛, 外賣湯水用紙杯裝,裡面有韓式魚糕條同年糕各2 件,味道鹹鮮,年糕煙煙靭靭,有得食,有得飲,又幾好喎!!韓二妹 既甜辣醬炒肉飯真係好惹味,如果經過,定會再次光顧呢。韓二妹銅鑼灣禮頓道106-126號禮信大廈地下20-21號舖🌛月光太太
又驚無時間照顧,一直未能成事。
🔸🔸🔸食物方面🔸🔸🔸
甜辣醬炒肉飯 $52
韓式炒粉絲 $58
小妹好中意食韓式炒粉絲,必點呀!!
打開份量滿滿,面層灑上芝麻增香~
🔸🔸🔸飲品方面🔸🔸🔸
有熱龍眼蜜,涷龍眼冰,奶茶, 咖啡,
可樂,支裝飲品等~~~
大醬湯 +$10
韓二妹 既甜辣醬炒肉飯真係好惹味,
如果經過,定會再次光顧呢。
韓二妹
銅鑼灣禮頓道106-126號禮信大廈地下20-21號舖