餐廳: 愛家素食 (PORT 33)
資訊:

2024-02-03 644 瀏覽
係這間餐廳食嘅每一啖,都令人驚喜萬分!今次試咗佢哋嘅墨西哥卷豆腐扒,真係一啖豆香,每口都食到新鮮蔬菜嘅甘甜🥦,而啲薯波佢哋用氣炸鍋整,食落去外皮香脆,入面軟綿綿,夾雜咗一啲微微辣粉,食落層次感十足!同埋佢哋嘅草莓茶😍,飲落去草莓香濃得嚟唔膩口,湯湯暖暖,真心舒服。再嚟嗰碗豆乳味噌叉燒湯烏冬,啱晒冬天食!湯底用豆乳整,滑嫩得嚟香味濃郁,個素叉燒真係做得出神入化,食落去肉感十足,但又知道係健康嘅選擇。配嘅黑杞子胎菊茶,唔單止散發自然香氣,喝落去仲有滋補功效,真係養生又解渴💪🏼。最後我想讚下佢哋嘅值得一提嘅細節,好似嗰紫蘇莓汁嘅獨特口味,雖然同想像中嘅唔同,但嗰抹鹹香同埋微妙嘅酸甜,係一種新鮮嘅嘗試。正所謂,不嘗不知,一嘗驚喜連連!呢間素食餐廳,確實俾我發現咗好多平時未必會留意嘅美味素食選擇,下次又要再嚟試過🌟!