2016-04-29 681 瀏覽
經過咗一日嘅工作,都已經幾夜啦.....辛苦咗成日之後,真係唔想每晚都行去M記食個hamburger食個薯條就算數,於是就約埋幾個friend一齊嚟尖沙咀嘅深宵食堂食啲嘢啦,順便傾下閑計!!既然叫得深宵食堂,當然營業時間都要比一般嘅餐廳要長啦…平時深宵食堂都開到凌晨嘎,系一個嚟食宵夜嘅好去處!~!~兩個人叫咗都幾多嘢食吖·~咁多野食人均先200蚊左右,真係夠曬抵食啦!芝士蚧肉玉子味道可以話一流吖!!!呢個可以算系深宵食堂入邊最出名嘅食物。長方形嘅玉子面用茄汁寫咗深宵兩個字,店員會幫我地切開玉子,玉子入邊除咗有蛋汁滲出嚟之外,仲有我最愛嘅芝士,系半融狀態嘅~~~~玉子入口嫩滑,而且芝士味非常濃郁,而且入面仲有蚧肉,令到玉子嘅味道變得更加鮮....燒茄子有蒜蓉同埋川式兩種口味可以揀,因為之前都未試過川味茄子,所以我地就揀咗呢款啦,成條茄子開邊之後再鋪上一層肉碎同埋一啲調味料拿去燒。茄子嘅油唔多,入口微辣,而且因為肉碎好多,所以口感好豐富!!!冰燒菠蘿,好特別,第一次食。就系燒好再雪凍嘅菠蘿,串埋一齊嚟食。上邊仲有話梅粉,又可以清熱,食得太飽就一定要試下呢個啦!粟一燒,啲燒烤汁嘅味道真係好正
芝士蚧肉玉子味道可以話一流吖!!!
粟一燒,啲燒烤汁嘅味道真係好正,完全滲曬入去個粟米到,食落去又香又甜...
蒜蓉大虎蝦,雖然只有一隻,不過真係好大吖!!竟然有8吋,而且啲肉好嫩,蒜茸嘅味道好香!
燒羊架,羊架燒嘅生熟度啱啱好,燒嘅時間唔會太長,啲肉仲非常嫩,好易咬~~
2016-04-21
13 分鐘 (堂食)
$265 (宵夜)