2017-07-11
今日我同我BB去完大埔鐵路博物館,就去咗大埔搵嘢食啦,我BB話想食西餐,又想食乳豬,真係好頭痛,好彩比我搵到一間食德國同西班牙菜嘅餐廳,太感動啦去到餐廳門口,已經好有外國feel ,門口裝修都好別緻,員工都好有禮貌咁樣歡迎我哋,同好好笑容,有求必應行到身水身汗,去到餐廳乜都唔理,就叫咗杯比利時朱古力沙冰,又夠冰凍又夠解渴,朱古力味好濃好香,份量都幾多下,我到最後飲完一杯,都有少少飽我BB我叫左個西班牙烤乳豬飯,份量都幾多下架,隻乳豬起碼都有四份一隻,仲要勁厚肉,外層嘅皮好脆好香,內層嘅肉鬆軟有彈性,再配埋西班牙飯,飯整得好入味我就叫左迷你漢堡配黑松露醬,雖然佢迷你漢堡,但係都有三件,仲要配埋厚切薯條,都幾飽下,漢堡肉質好淋,帶有黑松露味都唔錯,仲有我最喜愛吃嘅厚切薯條,都好鬆脆總括而言,間餐廳食物選擇性多,有德國同西班牙菜,員工服務好,下次我都會再去幫襯!