2019-05-12 106 瀏覽
假日消遣離唔開睇戲同食飯,響圓方散咗場人流一窩蜂,食店大排長龍,我梗係唔玩等位啦,慢慢行過去偉晴街搵食,見到大紅燈籠🏮高高掛,仲係食我至愛嘅鐵板燒,成功避開人潮,覺得自己真係好醒目呀🤪S2地方不算大,一列鐵板吧枱十來個座位,大有食私房菜嘅感覺,我地沒有訂枱,安排了簡約嘅方枱也不錯啊,店員先奉上一杯梅子蔘茶,入口回甘,味道挺特別的。喝著暖茶,硏究一下餐單,揀選了一份和牛、一份松葉蟹套餐,兩個人share ,又可以食多幾款,他他條條咁樣食飯先係真正嘅放假 。刺身三點杯、煙燻鴨胸沙律,兩款配搭都有菜有肉,海老鮮、赤貝甜,鴨胸配合芝麻醬,美味可口,淺嚐輕食,原來廚師👨‍🍳已經正在炮製我們的美食👍👍👍北海道原隻粒貝,質感QQ,入口爽彈,鮮甜源自天然深海,最讃就是厚薄均勻,火候合度,咀嚼令你盡亨肉汁精髓,餘韻配合爽脆青瓜,真係非常好味😋😋😋煎封鵝肝、外層微焦香脆,一咬輭心,絲滑感在味蕾上停留,香滑幼細,單看擺碟,以為食緊燭光晚餐,藍苺蜜瓜清新解膩,有誠意又窩心⭐⭐⭐⭐⭐松葉蟹原味清蒸, 凍食更加滋味,要讚嘅係這個set 價錢不貴,大大隻蟹腳新鮮肥美,成本不輕,非常公道🥰日本櫻花廣島蠔,BB蠔
日本櫻花廣島蠔,BB蠔的骰嫩滑,飽滿多汁,更精彩嘅係廚師嘅手藝,配合櫻花蝦香蔥煎炒,色香味俱全,老土D講句真係好幸福啊🤪
和牛薄燒以上乘牛肉,卷著香蔥稍稍煎封,靚牛質地輭糯,輕咬即溶,蔥香四散,一份和牛,100分滿足 ,大愛😋😋😋
厚切黑豚肉粒粒脆嫩,肉質爽口,四方四面都均勻煎封,配搭黑醋非常合拍,正呀
兩份肉肉,加碗S2炒飯,正都無話可説,野菌什菜同時奉上,完整的再吃一餐,好味又好飽喇🤪
小休一回,來個鐵板紙包蜆湯,得意之餘真係好清甜,成餐飯以甜點泡芙作結,真係食得好開心,估唔到今晚係S2食到呢餐飯,取價公道又高質,又要讚下自己真係撞得幾好喎 🤩🤩🤩🤩🤩